Vierhonderd Excelsiorjaren gehuldigd

Vierhonderd Excelsiorjaren gehuldigd

Jubilarissen 2023

Tijdens de ledenvergadering huldigde Harmonie Excelsior een groep leden die samen meer dan vierhonderd jaar lid zijn. Voorzitter Jean-Paul Verhofstad memoreerde van alle jubilarissen een aantal wapenfeiten. Een muziekvereniging floreert dankzij actieve leden, die niet alleen muziek maken maar ook als commissielid, bestuurslid of andere vrijwilliger hun steentje bijdragen.

We vroegen de gehuldigden naar speciale herinneringen en ervaringen. We lopen ze na, op volgorde van bijgaande foto. Ton Driesen (linksboven) genoot in zijn 50 jaren vooral van alle concertreizen – die worden trouwens door iedereen genoemd. Ton werd naast de “gewone” huldiging extra verrast: hij is benoemd tot erelid van Harmonie Excelsior. Hij was zichtbaar ontdaan. Excelsior zit in zijn hart.

Cor van Vijfeijken werd in 1982 lid van het startende B-orkest. Hij komt al 40 jaar lang wekelijks vanuit Beek en Donk gereden. Speelt mee en helpt waar mogelijk. De verdiensten van erelid Nellie Leenders (40 jaar) zijn al vaak geprezen: redactielid van clubblad en jubileumboek, organisator van evenementen en beheerder van muziekbibliotheek, archief en clubgebouw. Koen van Erp (25 jaar) is de derde trombonist in dit rijtje. Hij is voormalig bestuurslid en zat in allerlei organisatiecommissies, waaronder het belangrijke ‘A-team’. Trompettist Kees Vermunt (40 jaar) vervulde veel bestuurs- en commissietaken. Hij noemt de Siciliëreis als een van de vele hoogtepunten. Marie-Thérèse van den Acker (40 jaar) vindt dat ook: “Het concert op het plein in Cefalú, met volle maan en veel publiek, dat was genieten.” Ook de koperen jubilarissen Reini van der Putten, Annemarie Verschuren, Edward Leenders (rechtsonder), Maja Pennings-Vogels en Elke Leenders hebben zich stuk voor stuk als muzikant én organisator ingezet. Annemarie speelt al 45 jaar dwarsfluit, maar speelde het grootste deel van haar “carrière” in Beek en Donk.

Alle jubilarissen benadrukken het enorme plezier om met elkaar muziek te maken, naar optredens toe werken en binnen de club de gezelligheid en saamhorigheid te beleven. “Niets is leuker dan samen muziek maken”, schreef Elke. “En samen organiseren en napraten aan de bar”, vult Edward aan. “Bij een leuke en gezellige club”, aldus Maja.
Linksvoor op de foto zit Han van den Eijnden. Hij maakt al  55 jaar muziek, maar werd nu niet dáárvoor gehuldigd. Hij werd – als nieuwe beheerder van het verenigingsgebouw – vrijwilliger van het jaar.

Voor de vergadering verhinderd waren de jubilarissen Steffie Vos (25 jaar), Jonna van der Putten (12,5) en Piet Hendriks (40). Iedereen nogmaals gefeliciteerd.