Slagwerkgroep

Slagwerkgroep

Tientallen jaren bestonden slagwerkgroep en jeugdslagwerkgroep naast elkaar. Omdat het aantal jeugdleden flink zakte, is er vorig jaar besloten de twee groepen samen te voegen tot één groep. Daarmee gaan we dus de viering van het 40-jarig bestaan, net als het B-orkest ook in 2022, tegemoet.

Nieuw is verder dat de slagwerkgroep voortaan twee dirigenten heeft: Chris Leenders en Rens Rutten. Rens studeert aan Codarts Conservatorium Rotterdam, waar hij ook les krijgt van Chris. Rens kan bij onze groep mooi ervaring opdoen met het leiden van zo’n ensemble. De eerste kennismaking is iedereen goed bevallen.
Het programma van vandaag is samengesteld en ingestudeerd door Chris. Hierna beginnen we aan een nieuw project, waarbij Rens de “eerste kapitein” zal zijn. Hij kiest de nummers, leidt de repetities en dirigeert de uitvoering. Daarbij zal Chris Leenders weer “gewoon, lekker” als muzikant meespelen.

De Slagwerkgroep geeft verschillende concerten waarin vaak bijzondere samenwerkingen worden gezocht.

De Slagwerkgroep repeteert wekelijks op zondag van 10:00 uur – 12:00 uur in het verenigingsgebouw van Excelsior Gemert. Neem gerust contact op via: Rens Rutten of Chris Leenders